Ορμόνες – Η χρήση ορμονών στην εξωσωματική είναι ένα θέμα που έχει προβληματίσει την κοινή γνώμη και την επιστημονική κοινότητα.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες αθωώνουν τη χρήση ορμονών, μερικές γυναίκες εξακολουθούν να φοβούνται τον κίνδυνο εκδήλωσης κακοήθειας από τη λήψη τους.

Επισήμως δεν υπάρχει όριο στο πόσες προσπάθειες μπορεί να κάνει μία γυναίκα με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης προκειμένου να τεκνοποιήσει. Ωστόσο, οι ειδικοί συνεκτιμούν διάφορους παράγοντες προκειμένου να καταλήξουν στο πόσες προσπάθειες για μια γυναίκα είναι ασφαλείς ή μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ηλικία και το κληρονομικό ιστορικό αποτελούν το βασικό κριτήριο.

Ορμόνες: Τα φάρμακα

Τα φάρμακα που χορηγούνται είναι ορμόνες που μοιάζουν με εκείνες που παράγονται φυσιολογικά στο σώμα της γυναίκας. Δεν είναι ουσίες, ξένες στον οργανισμό, ενώ μετά τη λήψη τους αποβάλλονται σε διάστημα μερικών ωρών από τον οργανισμό.

Αυτές οι ορμόνες διεγείρουν τις ωοθήκες προκειμένου να δημιουργήσουν περισσότερα από ένα ωάρια καλής ποιότητας .

Υπάρχει πάντα και η επιλογή της εξωσωματικής σε φυσικό κύκλο, δηλαδή χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων. Όμως, αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλα τα ζευγάρια. Εναλλακτικά μπορεί να επιλεγεί ήπια διέγερση των ωοθηκών. Εξάλλου, η σύγχρονη επιστημονική άποψη για τη χρήση των φαρμάκων υποστηρίζει ότι οι ήπιες δόσεις φαρμάκων παράγουν ωάρια καλύτερης ποιότητας.

Ορμόνες: Νέα τεχνική

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η δυνατότητα τα ανώριμα ωάρια (μετά την ωοληψία) να ωριμάζουν στο εργαστήριο και αμέσως μετά να γονιμοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων έχουμε περισσότερα γονιμοποιημένα ωάρια – έμβρυα. Αυτή η διαδικασία λέγεται IVM (In Vitro Maturation). Η συγκεκριμένη τεχνική απευθύνεται σε γυναίκες που δεν θέλουν να πάρουν φάρμακα ή έχουν πολυκυστικές ωοθήκες.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2020]  Finead SA.

Log in with your credentials

Forgot your details?