Ο φυσιολογικός τοκετός ή αλλιώς κολπικός τοκετός πραγματοποιείται σε τρία στάδια που είναι κοινά σε όλες τις γυναίκες με μικρές ωστόσο διαφορές.

 

Στάδιο Α

Το πρώτο στάδιο ή αλλιώς το στάδιο της διαστολής. Στο στάδιο αυτό ο τράχηλος προετοιμάζεται και κατόπιν διαστέλλεται πλήρως, προκείμενου να περάσει το κεφάλι του παιδιού. Η διαστολή περιγράφεται με εκατοστά.

 

Στάδιο Β

Το δεύτερο στάδιο ή αλλιώς το στάδιο της εξώθησης. Στο στάδιο αυτό το κεφάλι του μωρού ‘’κατεβαίνει΄΄ για να βγει. Ενστικτωδώς η έγκυος ωθεί προς τα κάτω. Παράλληλα, με τις συστολές της μήτρας, καταφέρνει να ‘’βγεί’’ το κεφάλι από το περίνεο.

 

Στάδιο Γ

Το  τρίτο στάδιο του φυσιολογικού τοκετού ή αλλιώς υστεροτοκία. Στο στάδιο αυτό αρχίζει μετά τη γέννηση του παιδιού. Η μαία θα καθαρίσει τα όποια υγρά υπάρχουν στις αναπνευστικές οδούς του μωρού. Θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος και μετά το χαρακτηριστικό πρώτο κλάμα του νεογέννητου, μπορούμε να το πάρουμε την πρώτη του αγκαλιά. Έτσι, παρέρχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την φυσιολογική αποκόλληση και έξοδο του πλακούντα.

Σχετικά Άρθρα

©2024 Finead SA.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?