Μάθε πώς θα σε βοηθήσει να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Υπάρχουν γυναίκες που για διάφορους λόγους παράγουν κακής ποιότητας ωάρια ή δεν μπορούν να παράγουν ωάρια. Η δωρεά ωαρίων είναι η διαδικασία με την οποία μια γυναίκα δωρίζει τα ωάριά της για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Σήμερα, είναι πλέον κατανοητό από όλους ότι μιλάμε για μία ασφαλή, επιστημονική ιατρική μέθοδο, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο, η οποία μπορεί να κάνει το όνειρό σου για ένα παιδί πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας και δικό σου γενετικό υλικό.

Αυτό μπορεί να συμβεί, καθώς η μέλλουσα μητέρα λαμβάνει μεν το ωάριο από τη δότρια, ωστόσο κυοφορεί η ίδια το έμβρυο της, το οποίο μεγαλώνει και «τρέφεται και αναπνέει» μέσα από εκείνη. Η αναπαραγωγική ικανότητα της δότριας δεν επηρεάζεται από την διαδικασία της δωρεάς ωαρίων.

Στην Ελλάδα, η δωρεά ωαρίων γίνεται με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Νόμος 3305 | 01/2005) και σίγουρα θα έχεις πολλές απορίες για την επιλογή της δότριας και τη διαδικασία.

Η επιλογή της δότριας

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο (Νόμος 3305 | 01/2005) η δότρια πρέπει να:

  • είναι μικρότερη των 35 ετών
  • έχει φυσιολογικό ιατρικό ιστορικό
  • έχει φυσιολογική κλινική εξέταση

Επιπλέον, υποβάλλεται σε μια σειρά εξετάσεων όπως:

  • Υπερηχογραφικός έλεγχος για αποκλεισμό παθολογικών γυναικολογικών καταστάσεων (ινομυώματα, κύστες, πολύποδες, κτλ)
  • Έλεγχος των χρωμοσωμάτων για τον αποκλεισμό χρωμοσωμιακών και γενετικών ανωμαλιών
  • Έλεγχος για κυστική ίνωση
  • Έλεγχος για ηπατίτιδες, HIV, σύφιλη, ομάδα Rh

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι είναι κατάλληλη για δότρια, ακολουθεί η φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών όπως σε έναν φυσιολογικό κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης για την παραγωγή ικανοποιητικού αριθμού ωαρίων.

 

Η διαδικασία

Την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η λήψη των ωαρίων από τη δότρια, ο σύντροφος της λήπτριας δίνει δείγμα σπέρματος στο εργαστήριο. Εν συνεχεία, στο εργαστήριο, γίνεται η γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα του συντρόφου ή του δότη.

Την επόμενη μέρα γνωρίζουμε πόσα ωάρια έχουν γονιμοποιηθεί και μετά από 3-5 μέρες γίνεται η εμβρυομεταφορά, ενώ τα πλεονάζοντα έμβρυα κρυοσυντηρούνται. Παράλληλα χορηγούνται φάρμακα για την υποστήριξη της εμφύτευσης και, δέκα περίπου ημέρες μετά την ωοληψία, γίνεται εξέταση της b-HCG για να διαπιστωθεί εάν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Θες να μάθεις περισσότερα για τη δωρεά ωαρίων;

Κλείσε σήμερα ένα ραντεβού .

Τηλέφωνο: +30 210 6425 949
Κινητό:         +30 6944 366 967

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2020]  Finead SA.

Log in with your credentials

Forgot your details?