Από τη δεκαετία του ’70 οι επιστήμονες εφαρμόζουν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς φάρμακα, δηλαδή χωρίς ορμόνες.

Η εξωσωματική σε φυσικό κύκλο δεν χρησιμοποιεί φαρμακευτικά βοηθήματα για την ωορρηξία της γυναίκας. Αντίθετα, ο ειδικός παρακολουθεί τη φυσιολογική ωορρηξία με υπερήχους. Την κατάλληλη στιγμή, το ωάριο που φυσιολογικά έχει ωριμάσει, αναρροφάται και γονιμοποιείται στο εργαστήριο με τα καλύτερα από τα σπερματοζωάρια του άνδρα. Δύο μέρες αργότερα, γίνεται η εμβρυομεταφορά, δηλαδή η μεταφορά του εμβρύου στη μήτρα.

Νέα τεχνική

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η δυνατότητα τα ανώριμα ωάρια (μετά την ωοληψία) να ωριμάζουν στο εργαστήριο και αμέσως μετά να γονιμοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων έχουμε περισσότερα γονιμοποιημένα ωάρια – έμβρυα. Αυτή η διαδικασία λέγεται IVM (In Vitro Maturation). Η συγκεκριμένη τεχνική απευθύνεται σε γυναίκες που δεν θέλουν να πάρουν φάρμακα ή έχουν πολυκυστικές ωοθήκες.

Που απευθύνεται ο φυσικός κύκλος:

Σε γυναίκες που δεν θέλουν να πάρουν ορμόνες για την παραγωγή περισσότερων του ενός ωαρίου.
Σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε πολλές προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης χωρίς ανταπόκριση στη φαρμακευτική αγωγή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η μέθοδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης καλό είναι να επιλέγεται σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο ιατρό, αφού πρώτα έχουν συζητηθεί όλα τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου. Με την εξωσωματική σε φυσιολογικό κύκλο το ποσοστό επιτυχίας είναι ανάλογο με αυτό της φυσιολογικής σύλληψης.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2020]  Finead SA.

Log in with your credentials

Forgot your details?