Σημαντική πρωτοβουλία για χιλιάδες ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί αποτελεί η νέα απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να αποζημιώνει πλέον τα φάρμακα για την κρυοσυντήρηση  ωαρίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ασφαλιστικού οργανισμού η απόφαση λήφθηκε ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς, ωστόσο περιλαμβάνει και τις ασφαλισμένες που επιλέγουν τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης για κοινωνικούς λόγους.

Η απόφαση αυτή του ΕΔΟΕΑΠ που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών στη διαδικασία κάλυψης των δαπανών για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τον καθιστά τον πρώτο ασφαλιστικό φορέα στη χώρα μας που αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, ανοίγοντας το δρόμο και για τους υπόλοιπους.

Η αποζημίωση της δαπάνης φαρμάκων για την κρυοσυντήρηση ωαρίων καλύπτει ένα πολύ μεγάλο κενό του ισχύοντος πλαισίου που δεν έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων και στις απαιτήσεις ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που εξελίσσεται συνεχώς.

Η απόφαση αυτή είναι σταθμός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και θα προσφέρει πολύ σημαντικές επιλογές και λύσεις σε γυναίκες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα  γονιμότητας.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2020]  Finead SA.

Log in with your credentials

Forgot your details?