Τεχνητή γονιμοποίηση – Η προετοιμασία που προηγείται της τεχνητής γονιμοποίησης μπορεί να είναι τόσο σημαντική όσο η ίδια η διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

Η εξέταση για την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια θα δείξει στον ειδικό πως θα αντιδράσουν οι ωοθήκες στα φάρμακα της εξωσωματικής. Εάν για παράδειγμα οι εξετάσεις δείξουν μειωμένη ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια, μειώνονται οι πιθανότητες φυσικής σύλληψης αλλά και τα αποτελέσματα ενδεχόμενης εξωσωματικής. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα επιλεγεί και το κατάλληλο σχήμα θεραπείας για τεχνητή γονιμοποίηση.

Το σπέρμα του άνδρα εξετάζεται πριν την έναρξη της τεχνητής γονιμοποίησης. Εάν τα σπερματοζωάρια έχουν μορφολογικές ή λειτουργικές ανωμαλίες, τότε ο άνδρας θα πρέπει να υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις. Για παράδειγμα έχει φανεί ότι γενετικές ανωμαλίες στο Υ χρωμόσωμα συνδέονται με την ανδρική υπογονιμότητα.

Όταν το σπέρμα δεν μπορεί να συλλεχθεί μέσω του αυνανισμού – για παράδειγμα σε άνδρες με τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη κλπ- τότε επιλέγονται άλλες τεχνικές. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη μέθοδο συλλογής σπέρματος.

Τεχνητή γονιμοποίηση: Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Ορισμένες καθημερινές συνήθειες επιδρούν αρνητικά στις πιθανότητες για επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση. Για παράδειγμα, το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης κατά 50%. Τα ποσοστά γεννήσεων από τεχνητή γονιμοποίηση μειώνονται σημαντικά λόγω παχυσαρκίας ή ελλιπούς σωματικού βάρους, γι’ αυτό και οι ειδικοί ζητούν από τη γυναίκα να χάσει ή να πάρει κιλά (σε περίπτωση χαμηλού βάρους) ώστε να πλησιάσει το ιδανικό της βάρος πριν την έναρξη της τεχνητής γονιμοποίησης.

Το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται όπως και οι ψυχοτρόπες ουσίες. Τέλος χρειάζεται προσοχή με τα ψάρια του αφρού διότι ενδέχεται να είναι μολυσμένα με υδράργυρο. Συστήνεται οι γυναίκες να λαμβάνουν φολικό οξύ, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο βλαβών του νευρικού συστήματος.

Τέλος, είναι απαραίτητο οι γυναίκες να υποβληθούν σε τεστ ΠΑΠ και έλεγχο του μαστού πριν ξεκινήσουν οι θεραπείες της υπογονιμότητας.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2020]  Finead SA.

Log in with your credentials

Forgot your details?