Αυτό είναι κάτι που έχει συζητηθεί εδώ και χρόνια με κάθε ειδικό να έχει και μια διαφορετική άποψη. Σε γενικές γραμμές, όμως, όλοι συμφωνούν ότι το διάστημα αυτό κυμαίνεται από έναν έως έξι μήνες τουλάχιστον.

Η αποβολή είναι ένα πολύ συνηθισμένο περιστατικό. Τουλάχιστον το 15-25% των εγκυμοσυνών θα τερματιστεί με αποβολή και, καθώς η γυναίκα μεγαλώνει, το ποσοστό αυτό αυξάνεται. Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν αυτό το υψηλό ποσοστό αποβολής σε μια εγκυμοσύνη.

Η αποβολή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη θλίψη και η σκέψη για το πότε πρέπει να προσπαθήσει η γυναίκα πάλι να μείνει έγκυος είναι ένα κοινό συναίσθημα που οι περισσότερες το υποφέρουν σιωπηρά.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obstetrics and Gynecology περιελάμβανε 541 γυναίκες που είχαν υποστεί πρόσφατη αποβολή. Βασικός στόχος στην έρευνα ήταν το εάν και κατά πόσον το διάστημα ανάμεσα σε δύο εγκυμοσύνε, όταν η πρώτη έχει λήξει με αποβολή, συνδέεται με τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενης αποβολής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια αποβολή δεν αυξάνει αναγκαστικά τον κίνδυνο μιας άλλης απώλειας. Υποστηρίζουν ότι το να καθυστερούν πολύ οι γυναίκες την προσπάθεια νέα σύλληψης μετά από μια αποβολή είναι αβάσιμο με επιστημονικούς όρους, καθώς ελάχιστος κίνδυνος μιας επακόλουθης αποβολής καταγράφηκε ακόμα και σε γυναίκες που περίμεναν λιγότερο από τρεις μήνες για να συλλάβουν εκ νέου.

Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε συγκεκριμένο αριθμό μηνών πριν από την επανάληψη της εγκυμοσύνης μετά από αποβολή.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2020]  Finead SA.

Log in with your credentials

Forgot your details?