Το τρίτο τρίμηνο είναι το πιο προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης. Με τη συχνότητα της ούρησης, την αδυναμία άνεσης και την εξάντληση από την προσπάθεια σας να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της  καθημερινότητας, είναι λογικό κάποιες φορές να δυσκολεύεστε να κάνετε έναν ξεκούραστο και καλό ύπνο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας χρειάζεται πολλή αγάπη και φροντίδα, και πάνω απ ‘όλα – καλή ξεκούραση. Συνεπώς, ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός τόσο για εσάς, όσο και για το μωρό σας. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γνωρίζετε τη σημασία του ύπνου και τις διαφορετικές θέσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, ειδικότερα στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

-Ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά σας. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη ροή αίματος στο έμβρυο, τη μήτρα και τα  νεφρά. Προσπαθήστε να αποφύγετε να κοιμάστε ανάσκελα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και με κάθε κόστος, προσπαθήστε να αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα. Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο για σας και επιβλαβές για το μωρό.

-Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μαξιλάρι “εγκυμοσύνης” για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

-Εάν αντιμετωπίζετε κράμπες στα κάτω άκρα, καλό είναι να αποφύγετε να ανθρακούχα αναψυκτικά και ποτά.

-Εάν έχετε πονοκεφάλους,  πρησμένους αστράγαλους και ροχαλίζετε, ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση.

-Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, μην ξαπλώνετε στο κρεβάτι αναγκάζοντας τον εαυτό σας να κοιμηθεί. Σηκώστε και διαβάστε ένα βιβλίο, δείτε κάποια ταινία ή κάντε ένα ζεστό μπάνιο.

-Αν παθαίνετε κράμπα στο πόδι σας, ισιώστε το και κρατήστε το προς τα πάνω. Δοκιμάστε να το κάνετε αυτό πριν πάτε για ύπνο αρκετές φορές για να αποφύγετε τυχόν μελλοντικές κράμπες.

-Οι περισσότεροι από εμάς πριν ακριβώς τον ύπνο, ασχολούμαστε με τα τηλέφωνά μας  ή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό μέχρι να κοιμηθούμε. Προσπαθήστε να αποφύγετε την χρήση κινητών tablets και υπολογιστή όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μυαλό σας πρέπει να προετοιμαστεί για να συνειδητοποιήσει ότι είναι στιγμή ξεκούρασης.

-Κάντε κάποια ήπια άσκηση. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό σας, να βελτιώσετε τη ροή του αίματος και να βοηθήσετε στον κύκλο του συνολικού ύπνου.

-Βεβαιωθείτε ότι το τελευταίο γεύμα της ημέρας είναι ελαφρύ.

-Το είδος των ρούχων που φοράτε μπορεί να βοηθήσει επίσης. Φορέστε ρούχα που είναι χαλαρά και άνετα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι φοράτε υφάσματα φιλικά προς το δέρμα.

-Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή ζεστό νερό πριν πάτε για ύπνο. Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και μπορεί να απαλύνει τα νεύρα σας.

-Αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα. Τα καρυκεύματα μπορεί να σας προκαλέσουν καούρες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να εμποδίσουν τον ύπνο σας.

-Αποφύγετε τον καφέ. Ο καφές  βοηθάει στο να σας κρατήσει ξύπνια, οπότε το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα διεγερτικό που σας εμποδίζει να κοιμηθείτε.

-Διατηρήστε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου. Προσπαθήστε να έχετε συνέπεια στην ώρα που κοιμάστε κάθε βράδυ.

-Ένα ωραίο λουτρό ζεστού νερού μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Βοηθά στο να ηρεμήσει τα νεύρα και να χαλαρώσει τους σφιχτούς μύες. Θα νιώσετε επίσης πιο καθαρή και φρέσκια.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει έναν καταιγισμό συναισθημάτων, και οι φυσικές αλλαγές που περνάτε μπορούν να σας φοβίσουν. Αλλά τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι είστε δυνατές και όλα θα αξίζουν όταν θα δείτε το μικρό σας. Εάν τυχαίνει να πάσχετε από διαταραχές ύπνου ή έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε, τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς θα μπορούσε να είναι ένδειξη ενός επικείμενου προβλήματος.

©2024 Finead SA.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?